Fiori app voor het aanleggen van bestellingen

Het verbeteren van de inkoopfactuurverwerking is een doel wat bij menig organisatie hoog op de agenda staat. Snellere betaaltermijnen, kortere afhandeltijden en benutten van betalingskortingen zorgen voor een excellente factuurverwerking. Om dit te realiseren is het van belang niet alleen naar de factuurverwerking te kijken, maar vooral ook naar het proces wat daarvoor zit. 

Het registreren en controleren van het inkoopproces is cruciaal om tot bestedingen te komen die voldoen aan interne- en externe regels (compliancy) voordat de onvermijdelijke factuur binnen komt. Bestellingen zorgen daarnaast voor eenvoudige matching van de factuur en daarmee voor minder fouten in de boekhouding, kortere doorlooptijden en snellere betaaltermijnen. Registratie van bestellingen voor diensten en verbruiksgoederen geeft de budgethouder daarnaast een beter en actueler inzicht in het beschikbare budget.

Het registreren van de (indirecte) inkoopbehoefte is bij veel organisaties een heikel punt. De medewerkers die hiermee belast zijn zien dit niet als primaire taak en invoer is complex en tijdrovend. De Avelon Purchase Order Fiori app maakt het registreren van (indirecte) bestellingen kinderlijk eenvoudig en plaats- en tijdonafhankelijk. Het verlaagt hierdoor de drempel om te registreren en is daardoor de perfecte start van uw excellente bestelproces.
 

Een voorbeeld van de eenvoudige invoer is de Smart Search zoekfunctie van leverancier en rubriceringselementen. Door enkele karakters te typen worden direct de bijbehorende zoekresultaten getoond. Geen reeks aan tabbladen, sterretjes en hoofdlettergevoeligheid, maar zoeken zoals je ook op internet gewend bent!

Het selecteren van de juiste rubriceringselementen werkt op een vergelijkbare manier. Deze kunnen ook ingeperkt worden per invoerder zodat een medewerker alleen elementen kan kiezen die ook aan hem/haar zijn toegewezen. Invoer van een bestelling wordt niet alleen makkelijk, de app helpt de medewerker ook om de juiste waarde te kiezen.

De Avelon Purchase Order Fiori app is tevens een vervanger van de ATB, indien deze wordt gebruikt in scenario’s waarbij iedere ATB wordt omgezet in één unieke bestelling. Dit maakt uw bestelproces een stuk eenvoudiger en leaner.

Samengevat de kenmerken en voordelen van de Avelon Purchase Order app:

 • Eenvoudige en moderne registratie van bestellingen middels Fiori app
 • Toepasbaar in zowel decentrale- als centrale inkoop scenario’s
 • Smart Search, Google achtige zoekfunctie voor leverancier en rubriceringselementen
 • Inperking rubriceringselementen per medewerker mogelijk
 • Inzicht in eerder vastgelegde bestellingen
 • Mogelijkheid tot toevoegen van bijlagen (bv offertes) en interne opmerkingen
 • Diverse teksten in te voeren voor op inkooporderbevestiging
 • Automatische creatie en opslag van inkooporderbevestiging in PDF
 • Registratie en inzicht historie bestellingen is plaats- en tijdonafhankelijk, uitgaande van een werkende internetverbinding (mits mobiel gebruik Fiori app is toegestaan en ingeregeld binnen uw organisatie)
 • Vervanger ATB bij 1 op 1 omzetting van ATB naar bestelling
 • Draait op SAP ERP en S/4HANA
 
 

Heeft u behoefte om van gedachten te wisselen of en hoe uw organisatie gebaat kan zijn met de mogelijkheden rondom het inkoop proces? Neem dan vrijblijvend contact op over dit onderwerp.