iStock_96316233_XLARGE.jpg
iStock_000047616956_Large.jpg
iStock_000030643902_Full.jpg
iStock_000039036350_Full.jpg
iStock_96316233_XLARGE.jpg

Diensten & producten


SCROLL DOWN

Diensten & producten


Diensten en producten

Avelon is een in 2000 opgericht Nederlands bedrijf met een duidelijke focus: het verbeteren van processen door de inzet van SAP Workflow, SAP Invoice Management, Fiori en gelieerde SAP technologie. Avelon biedt oplossingen & diensten op de volgende gebieden:

 
PackagedSolutions2.png

Packaged solutions

Het goed configureren van complexe software is een tijdrovende uitdaging met vele keuzemomenten. Avelon heeft daarom een aantal packaged solutions ontwikkeld die zijn gebaseerd op best practices:

 
PackagedSolutions.png

Services

Onze consultants hebben jarenlange ervaring met SAP workflow, SAP Invoice Management, Fiori en gerelateerde technieken. Zij beschikken over grondige kennis van de technische architectuur. Daarnaast hebben zij noodzakelijke proceskennis opgebouwd en ervaringen opgedaan met verandertrajecten.

 
PackagedSolutions3.png

Support

Continuïteit van uw bedrijfsvoering is voor u van het grootste belang. Uw SAP Invoice Management en SAP Workflow omgeving dient stabiel te draaien! Uw eigen beheerorganisatie heeft vaak de handen vol en is beperkt qua bezetting. Om het beheer van uw SIM/SAP-workflow omgeving solide en professioneel te kunnen invullen, biedt Avelon verschillende beheer abonnementen. 

 

Education

Avelon begeleidt haar opdrachtgevers met het succesvol implementeren en beheren van lopende workflow processen. Opleiding van beheerders en gebruikers is cruciaal om te komen tot een succesvolle implementatie en vervolgens bij procesoptimalisatie. Avelon verzorgt daarom trainingen op het gebied van procesoptimalisatie en SAP Workflow beheer.

 

Avelon: uw partner in consultancytrainingenbeheer en oplossingen op het gebied van SAP Workflow, SAP DMS, SAP Records Management, FioriSAP Invoice management (SIM/VIM), scanning & OCR en SAP NetWeaver BPM. 

Packaged solutions


Packaged solutions


Avelon Packaged Solutions

Al vele jaren is Avelon betrokken bij het verbeteren van processen met behulp van SAP workflow en BPM. SAP biedt standaard veel mogelijkheden. Het goed inregelen van complexe software is echter een tijdrovende uitdaging. Avelon heeft daarom een aantal implementatie-tools ontwikkeld. Deze “packaged solutions” zijn gebaseerd op best practices en hebben zich in de praktijk ruim bewezen. 

Onze oplossingen zorgen ervoor dat een implementatie snel kan worden uitgevoerd. Onze ervaring en instrumenten zorgen er voor dat wij veel van de dienstverlening tegen een fixed price kunnen uitvoeren. Onze implementatie-oplossingen kunnen tevens dienen als vertrekpunt om snel en gedegen een proces te verbeteren. Hierna worden uw specifieke eisen en wensen doorgevoerd.

Avelon biedt oplossingen op de volgende gebieden:

 

ATB & Bestelvrijgave

Het inkoop proces bij bedrijven loopt vaak niet gestructureerd en beschikt niet over deugdelijke controles. Dit kan leiden tot ongewenste situaties.

Om dit soort problemen op te lossen heeft Avelon een tweetal producten in haar portfolio opgenomen: Avelon PR & PO Approval. Beide producten helpen bij het structureren en automatiseren van het inkoop proces: vanaf het aanmaken van een ATB tot het vrijgeven en communiceren naar een leverancier van een bestelling. Ze kunnen gezamenlijk of zelfstandig worden ingezet al naar gelang de wensen en behoeften van de organisatie.

 

Avelon Digitale factuurverwerking

Op basis van de jarenlange ervaring is een pre-geconfigureerde basisoplossing ontwikkeld voor de ondersteuning van de verwerking van binnenkomende facturen. 

De Avelon template based oplossing digitale factuurverwerking omvat het gehele proces van het verwerken van facturen. Dit betekent dat de activiteiten vanaf het digitaliseren van de ontvangen documenten tot het betaalbaar stellen van de factuur geoptimaliseerd zijn.

Naast de inrichting van het verwerkingsproces is tevens aandacht besteed aan o.a. een operationele statusrapportage cockpit waarin men de voortgang kan bewaken en taken kan herrouteren.

 

SAP Invoice Management (SIM) 

SAP Invoice Management (SIM), ook wel Vendor Invoice Management (VIM) genoemd, is de door SAP geadviseerde SAP add-on voor het verwerken van binnenkomende facturen.

SIM is ontwikkeld door OpenText en wordt verkocht en ondersteund door SAP. SIM helpt factuurverwerking te stroomlijnen en risico's te minimaliseren. Het helpt Crediteuren administratie de processen rondom de aanleg, het beheer, de controles en routering van facturen binnen de organisatie beter te structureren. 

Op basis van onze kennis en ervaring is rondom factuurverwerking ook een geconfigureerde oplossing ontwikkeld. 

 

Avelon E-invoicing

In samenwerking met Invoicesharing BV heeft Avelon een end-to-end oplossing ontwikkeld om de voordelen van e-facturatie in uw SAP omgeving in de praktijk te brengen. 

Het oplossing omvat het gehele proces van ontvangst van de factuur, transformatie, verrijking tot en met de verwerking in uw SAP systeem.

 

 

Mobility

Voor het ontsluiten van SAP workflow taken naar mobiele devices adviseert Avelon het gebruik van SAP Fiori.  

SAP Fiori is een collectie met applicaties voor veelvoorkomende en vaak gebruikte bedrijfsprocessen. Veel van deze processen worden ondersteund met SAP workflow. De applicaties sluiten naadloos aan op de apparaten die we dagelijks gebruiken; smartphones, tablets en de desktop.

Avelon heeft een SAP Fiori app ontwikkeld waarmee u eenvoudig binnenkomende facturen kunt goedkeuren.

 

Technische optimalisatie

Gebruikt u al SAP Workflow, maar wilt u zeker weten dat dit optimaal gebeurt? Avelon heeft ook ruime ervaring met de optimalisatie van reeds in gebruik zijnde SAP Workflow omgevingen. Als specialist kunnen wij als beste beoordelen of er al dan niet geoptimaliseerd kan worden. In geval van verbeterpotentieel, kunnen wij deze vervolgens snel voor u verzilveren.

 

Workflow archivering & logkoppeling

Behoefte aan een duidelijk leesbaar workflow verslag? Kostenbesparende en performance verbeterende data-archivering uitgesteld omdat u bang bent belangrijke informatie te verliezen? 

 

Review Workflow inrichting

Avelon heeft in haar jarenlange bestaan diverse best practices en handige tools ontwikkeld die bestaande workflow implementaties kunnen verbeteren. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op, u kunt ons op verschillende manieren bereiken via de contact pagina

iStock_000047616956_Large.jpg

SAP workflow consultancy


SAP workflow consultancy


SAP workflow consultancy

SAP Workflow is het meest succesvolle hulpmiddel bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Door de inzet van SAP Workflow kunt u op eenvoudige wijze complexe bedrijfsprocessen modelleren binnen uw eigen SAP omgeving. 

Avelon is marktleider in de Benelux op het gebied van SAP workflow consultancy. Voor een brede kring van gerenommeerde opdrachtgevers verzorgen wij:

 • SAP Workflow implementaties;
 • begeleiding en training van medewerkers;
 • optimalisaties van operationele SAP Workflow omgevingen.

 

Gebruikt u nog geen SAP Workflow?

SAP Workflow is onderdeel van SAP NetWeaver en is daardoor standaard in elke SAP omgeving beschikbaar en kan worden ingezet voor procesoptimalisatie van vrijwel elk proces. 

SAP Workflow is met name geschikt voor procesmodellering binnen een applicatie waarbij gebruikersinteractie een belangrijke rol speelt. SAP Workflow heeft de volgende kenmerken:

 • SAP Workflow wordt met name ingezet voor het automatiseren van processen en procedures binnen een SAP systeem;
 • is niet gebonden aan een specifieke SAP module;
 • werkt uniform over de modules;
 • coordineert de taakafhandeling en -verdeling, gecombineerd met het verschaffen van alle benodigde informatie.

SAP Workflow wordt veelal ingezet voor het automatiseren van stabiele kernprocessen van een onderneming.  

 

Voorbeelden van procesoptimalisatie middels SAP Workflow 

 • Accordering van inkopen (ECC/SRM) 
 • Snelle en adequate afhandeling van klachten (CRM) 
 • Factuurverwerking (ECC)
 • Stamdata beheer (materialem/leveranciers/klanten) 
 • HR selfservice scenario's (ESS/MSS)
 • Verhuring & opzeggingen (Real Estate) 
 • In en uithuizingen (IS-U) 

 

Gebruikersinteractie en gebruikersvriendelijkheid zijn leidend

Vanuit genoemde processen worden workflow taken aangemaakt die door medewerkers moeten worden afgehandeld. Deze taken kunnen via de SAP GUI of via diverse alternatieve workflow inboxen aan de gebruiker aangeboden worden. Voor het ontsluiten van SAP workflow taken naar mobiele devices adviseert Avelon het gebruik van SAP Fiori

Interesse in de te behalen efficiency voordelen door SAP Workflow? Neem contact op om van gedachten te wisselen met een van onze senior workflow consultants. 

iStock_000030643902_Full.jpg

SIM & Workflow beheer


SIM & Workflow beheer


Uitdagingen in beheer

Continuïteit van uw bedrijfsvoering is voor u van het grootste belang. Uw SAP Invoice Management, ook bekend als SIM of VIM, en SAP Workflow omgeving dient stabiel te draaien. De tevredenheid van uw eindgebruikers en leveranciers staat voorop!

Incidenten moeten daarom zoveel mogelijk voorkomen worden en als ze dan toch optreden dienen ze binnen een aanvaardbare termijn opgelost te worden. Naast stabiliteit is de stapsgewijze vooruitgang en verbetering van de functionaliteit key om uw gebruikersorganisatie tevreden te houden en het proces steeds gebruikersvriendelijker en efficiënter te maken. Deze verbeteringen worden niet alleen ingegeven door de wensen vanuit uw organisatie, maar ook door de technologische vernieuwingen die SAP en Avelon bieden.

Uw eigen beheerorganisatie heeft vaak de handen vol en is beperkt qua bezetting. Het is voor haar daarom een hele uitdaging om over diepgaande SIM/workflow kennis te beschikken, incidenten snel op te lossen, stapsgewijs te verbeteren en daarmee kwaliteit van dienstverlening naar de organisatie op peil te houden. De hulp inroepen van een consultant is dan een logische stap, echter door de krapte in de markt is de beschikbaarheid vaak beperkt. Resultaat is dat u lang moet wachten op ondersteuning en daardoor de continuïteit en kwaliteit in het gedrang komen.

Beheer abonnementen

Om het beheer van uw SIM/SAP-workflow omgeving solide en professioneel te kunnen invullen, biedt Avelon u verschillende Beheer abonnementen. Afhankelijk van het gekozen abonnement heeft u een maandelijks recht op een X-aantal uur ondersteuning door een expert van Avelon. Onze experts beschikken over een brede, diepgaande en actuele kennis van SIM, SAP-workflow en Fiori.

Binnen het abonnement worden de volgende werkzaamheden door Avelon uitgevoerd:

 • oplossen incidenten
 • uitvoeren minor change requests
 • proactieve monitoring van uw SIM/SAP-workflow omgeving
 • proactief geven van verbetervoorstellen om het gebruik van SIM/SAP-workflow verder te optimaliseren
 • sparren met uw contactpersoon om impact en prioriteit van change requests te bepalen
 • periodiek overleg over de prestaties van Avelon en de ontwikkelingen binnen beide organisaties

Het beheer abonnement vormt voor u een solide fundament om de continuïteit van uw bedrijfsvoering en de kwaliteit van uw dienstverlening te borgen!

Wilt u meer weten over onze beheer abonnementen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

iStock_000039036350_Full.jpg

SAP workflow trainingen


SAP workflow trainingen


Trainingen

Avelon begeleidt haar opdrachtgevers met het succesvol implementeren en beheren van lopende workflow processen. Opleiding van beheerders en gebruikers is cruciaal om te komen tot een succesvolle implementatie en vervolgens bij procesoptimalisatie.

 

Trainingen van SAP Nederland

SAP Nederland biedt diverse standaard trainingen. Deze zijn gericht op het vergroten van generieke SAP Workflow kennis en vaardigheden om processen te modelleren. Avelon kent de inhoud van de trainingen goed en kan zodoende adviseren welke een goede match leveren met functionarissen en hun specifieke behoeften.

 

Het kennispeil van beheerders verdient extra aandacht

Tijdige signalering en juiste opvolging van problemen is van groot belang. Zeker als dit procedures betreft die onderdeel zijn van primaire bedrijfsprocessen.

Om beheerders voldoende specifieke vaardigheden bij te brengen, heeft Avelon vanuit haar praktijkervaring een tweetal cursussen ontwikkeld: 
WFM100 – SAP Business Workflow Administration (2 dagen) 
WFM200 – SAP Business Workflow Administration Advanced (2 dagen)

Onderwerpen die bij de cursussen aan bod komen: 
WFM100 – introductie WFM, organisatie structuren, workflow structuren en technieken, administratie en oplossen van problemen
WFM200 – introductie beheer technieken, veel voorkomende problemen, oplossen van problemen, case scenario’s, geavanceerde workflow technieken

In beide cursussen wordt theorie afgewisseld met voorbeelden van en toepassingen in veel voorkomende praktijkgevallen. In de loop van de jaren hebben wij hiertoe complete en goed bruikbare tutorials uitgewerkt. Met de tutorials wordt een goede afwisseling gecreëerd tussen de behandelde onderwerpen en concrete praktijkvraagstukken binnen het SAP Workflow systeem.

 

Maatwerk trainingen

Er kunnen ook specifieke afspraken worden gemaakt om een cursus meer toe te spitsen op processen in uw organisatie.

Wilt u meer weten over SAP trainingen? Neem vrijblijvend contact met ons op.