Fiori app voor het goedkeuren van bestellingen

Een excellent factuurverwerkingsproces wordt alleen bereikt bij een geolied bestelproces. De huidige functionaliteit in SAP voor budgethouders om binnen het bestelproces hun administratieve taken af te handelen, is vaak complex en niet uitnodigend. Dat is jammer, want het zorgt er nou niet bepaald voor dat de drempel om de taken uit te voeren wordt verlaagd. Budgethouders hebben vaak al geen zin in deze, in hun ogen, administratieve last omdat ze het niet zien als primaire taak. Afhandeling moet dus zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn en vooral ook het gemak van de budgethouder dienen om tot een geolied bestelproces te komen. 

De Avelon Purchase Order Approval Fiori app maakt de afhandeling van de bestelling voor de budgethouder eenvoudig en laagdrempelig. De app bestaat uit de standaard SAP Purchase Order approval app, welke direct laat zien hoeveel taken er nog open staan voor de budgethouder. De app is op een aantal vlakken uitgebreid. Zo is de app vertaald naar het Nederlands en is het inzicht in de volledige behandelhistorie toegevoegd. Tot slot is het mogelijk om een afdrukvoorbeeld van de inkooporderbevestiging te tonen zodat de budgethouder precies kan zien welke bestelling verstuurd wordt naar de leverancier.

De app is niet alleen op de werkplek te gebruiken, maar overal waar een internetverbinding is, op ieder mobile device. Niet alleen is afhandeling eenvoudig, maar ook het gemak wordt hierdoor gediend! Afhankelijk van uw interne security beleid, zijn voor mobiel gebruik aanvullende maatregelen benodigd.

Samengevat de kenmerken en voordelen van de Avelon Purchase Order Approval app:

  • Verlaagt de drempel van goedkeuring van een bestelling door eenvoudig en modern gebruiksgemak voor de budgethouder
  • Relevante goedkeuringsinformatie zoals rubricering, omschrijving, bedrag zichtbaar
  • Eerder in het bestelproces gekoppelde bijlagen zichtbaar voor budgethouder
  • Mogelijkheid tot tonen afdrukvoorbeeld inkooporderbevestiging
  • Afhandelhistorie zichtbaar
  • Mobiel te gebruiken, overal waar internetverbinding is (mits mobiel gebruik Fiori app is toegestaan en ingeregeld binnen uw organisatie)
  • Draait op SAP ERP en S/4HANA

Heeft u behoefte om van gedachten te wisselen of en hoe uw organisatie gebaat kan zijn met de mogelijkheden rondom het inkoop proces? Neem dan vrijblijvend contact op over dit onderwerp.