Heineken optimaliseert goedkeuring van binnenkomende facturen

Na een uitvoerig onderzoek heeft Heineken gekozen voor de Avelon Fiori Invoice Approval app voor het goedkeuren van binnenkomende leveranciersfacturen.

Het goedkeuren van facturen moet binnen Heineken zo snel mogelijk plaatsvinden. Dit helpt om de totale afhandeltijd te beperken en potentiële verstoringen te voorkomen. Afhandeling van een factuur vindt vaak plaats door medewerkers die niet de hele dag in SAP werken. Zij vinden de afhandeling middels de SAP GUI dan ook vaak lastig, omslachtig en daarmee niet gebruiksvriendelijk. Dit staat een snelle afhandeling in de weg.

De Fiori Invoice Approval app van Avelon maakt het afhandelen van facturen wel eenvoudig en overal mogelijk. Alle af te handelen facturen inclusief de bijbehorende relevante details, de PDF versie van de factuur en mogelijke vervolgacties worden overzichtelijk gepresenteerd. Ook de eerder afgehandelde facturen inclusief hun status en geschiedenis zijn te benaderen. Bij Heineken is de Fiori app geïntegreerd met de SAP Invoice Management functionaliteit van OpenText. 

Op 1 april 2018 is de app in gebruik genomen voor HGP (Heineken Global Procurement) en de Heineken brouwerij in Polen. Voor de rest van dit jaar staat de implementatie van de app gepland op een van de grootste centrale SAP systemen van Heineken. In dit centrale systeem wordt SAP Invoice Management momenteel gebruikt door 13 operating companies, in even zoveel verschillende landen. Op een later moment is het de bedoeling om ook de niet centraal beheerde SAP systemen te voorzien van deze functionaliteit.

Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Sander van der Wijngaart.