Welkom

Hartelijk welkom bij de vernieuwde nieuwsbrief van Avelon. In deze editie behandelen we de volgende onderwerpen:
•    E-invoicing
•    Fiori Invoice approval app
•    Beheer abonnementen Workflow / SIM / Fiori
•    SAP Invoice Management (SIM) 7.0 ondersteuning stopt eind 2017

Indien u naar aanleiding van onderstaande nog vragen heeft, schroom niet contact met ons op te nemen!

 

Avelon E-invoicing 

De voordelen van het volledig digitaal aanleveren, ontvangen en verwerken van facturen zijn evident. Administratieve lasten worden drastisch gereduceerd, de nauwkeurigheid en daarmee de kwaliteit van de administratie neemt toe en het proces als geheel is sneller wat bijdraagt aan een tijdige betaling. Iets wat iedere organisatie graag wil!

Toch is het aantal voorbeelden van succesvolle e-facturatie trajecten beperkt. Belangrijke reden hiervoor is de diversiteit aan factuur formaten en het gebrek aan bereidwilligheid van leveranciers om de factuur aan te leveren op de manier en in het formaat zoals u dat wenst als afnemer. Eerlijk gezegd ook niet zo vreemd, stelt u zich maar eens voor wat het voor uw organisatie zou betekenen als de facturen op een groot aantal verschillende manieren verstuurd zouden moeten worden.

Om deze begrijpelijke knelpunten op te lossen heeft Avelon samen met Invoicesharing BV een end-to-end oplossing ontwikkeld waarmee u WEL de voordelen van e-facturatie in de praktijk gaat brengen en daarnaast ook nog eens de PDF-facturen integraal kunt verwerken. 

 

Avelon Fiori Invoice approval app 

Avelon Fiori Invoice Approval app.png

Fiori, je kunt geen SAP bericht of website openen, of het gaat over Fiori. Begrijpelijk, als je ziet waar we met zijn allen vandaan komen. De sprong op het gebied van eenvoud en gebruiksgemak is verbluffend. Eindelijk lijkt de ICT-beleving op kantoor op die bij u thuis. Maar, hoe staat het met Fiori binnen uw organisatie? Heeft u reeds de eerste stappen gezet en uw organisatie laten kennismaken met deze innovatie?

Avelon beschikt over uitgebreide Fiori expertise en helpt u graag om uw Fiori omgeving op te tuigen, of dat nou on premise is of in de Fiori Cloud van SAP. Daarnaast ontwikkelt Avelon ook eigen Fiori apps, bijvoorbeeld een app voor de afhandeling van facturen binnen SAP.

Wilt u ook profiteren van de belangrijkste SAP innovatie sinds jaren en in een sneltreinvaart gebruik maken van deze functionaliteit? Ook binnen uw huidige SAP Business Suite? Lees dan meer over onze Fiori Invoice approval app via onderstaande knop.  

 

Beheer abonnementen Workflow / SIM / Fiori

522ce7b2-b719-4c33-915a-452cd49727e7.jpg

 Een stabiele workflow/SIM omgeving, dat is toch wel het minste wat u verplicht bent richting uw organisatie. Incidenten moeten snel en goed opgelost worden zodat de continuïteit niet in gevaar komt. Natuurlijk, stabiliteit is cruciaal maar ook het doorvoeren van (kleine) wijzigingen is van belang om uw gebruikersorganisatie tevreden te houden en het proces en functionaliteit stapsgewijs te verbeteren.

Avelon biedt u verschillende Beheer Abonnementen die u helpen om uw beheer taken professioneel in te vullen. 

 

SAP Invoice Management (SIM) versie 7.0 ondersteuning stopt eind 2017!

Het wordt vaak vergeten of komt laag op de prioriteiten lijst te staan; toch is het up-to-date houden van uw software van essentieel belang. Hoewel SAP Invoice Management (SIM) versie 7.5 al ca. twee jaar beschikbaar is draait versie 7.0 (of zelfs 6.0) nog op vele SAP systemen. Let op dat versie 6.0 (en versie 7.0 van de OCR component) al ruim een jaar niet meer ondersteund wordt via de officiële kanalen en voor SIM versie 7.0 geldt dit vanaf december 2017.

Geadviseerd wordt om de upgrade naar versie 7.5 te maken. Hiermee is de support vanuit SAP/OpenText tot april 2021 afgedekt. Bijkomend voordeel van upgraden is dat er gebruik kan worden gemaakt van de nieuwste functionaliteit (bijvoorbeeld goedkeuring via Fiori) en mogelijk kan maatwerk worden vervangen door standaard functionaliteit.
 
Naast het verlopen van de support kan een SAP upgrade van het basis systeem naar een hogere EHP (enhancement package) ook betekenen dat een SIM upgrade vereist is om de oplossing goed te laten (blijven) werken. Voor exacte details hierbij, zie OSS note 2339256
 
Om de minst mogelijke impact op lopende processen, beschikbaarheid van het systeem te garanderen en direct gebruik te kunnen maken van nieuwe functionaliteit dient een upgrade op een vooraf vastgestelde wijze te verlopen. 

In de afgelopen jaren heeft Avelon een ruime ervaring in dergelijke upgrades van bestaande SIM installaties naar de nieuwste versie opgebouwd en kan dit op een uiterst efficiënte manier verzorgen.