Provincie Overijssel succesvol live met nieuw SAP systeem

Provincie Overijssel succesvol live met nieuw SAP systeem

Provincie Overijssel heeft per 2 januari 2018 met succes haar nieuwe SAP omgeving op HANA in gebruik genomen. De financiële processen,  projectmanagement en het procure to pay proces zijn opnieuw geïmplementeerd en toekomstproof gemaakt. 

Avelon aanwezig op Connect to Innovate 2017

Avelon aanwezig op Connect to Innovate 2017

Het Connect to Innovate Congres op 3 en 4 oktober 2017; dé jaarlijkse update voor de SAP-community. Met een inhoudelijk sterk programma waarin je alles te weten komt over de nieuwste ontwikkelingen op SAP-gebied. Avelon was er bij.

SAP Cloud Platform Workflow

SAP Cloud Platform Workflow

De trend binnen SAP Enterprise software is dat deze steeds meer naar de cloud verplaats wordt. SAP Cloud Platform Workflow is een onderdeel van het SAP Cloud Platform (SCP). Met de SAP Cloud Platform Workflow service kunnen klanten en partners eenvoudig en snel workflow gebaseerde applicaties ontwikkelen, uitvoeren en beheren. Sinds maart 2017 is deze oplossing algemeen beschikbaar binnen het SAP Cloud platform.

Significante kostenreductie bij opslag bijlagen in SAP

Significante kostenreductie bij opslag bijlagen in SAP

Veel gebruikers maken gebruik van de mogelijkheid om MS Office of PDF bestanden als bijlage aan SAP documenten te koppelen. Standaard worden deze bestanden opgeslagen in de SAP database. Het is heel eenvoudig om bijlagen op te slaan op een externe gegevensdrager, bijvoorbeeld een SAP Content Server. Hierdoor kan de SAP database grootte significant, soms wel met 25%, gereduceerd worden.

Avelon nieuwsbrief april 2017

Avelon nieuwsbrief april 2017

Hartelijk welkom bij de vernieuwde nieuwsbrief van Avelon. In deze editie behandelen we de volgende onderwerpen:

  • E-invoicing 
  • Fiori Invoice approval app
  • Beheer abonnementen Workflow / SIM / Fiori
  • SAP Invoice Management (SIM) 7.0 ondersteuning stopt eind 2017

Business Workflow innovaties in SAP S/4 HANA

Business Workflow innovaties in SAP S/4 HANA

SAP Business Workflow is al vele jaren de standaard tool voor het automatiseren van procedures en het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Het team dat verantwoordelijk is voor de workflow omgeving heeft diverse veranderingen doorgevoerd in de workflow runtime- en ontwikkelomgeving om zo nog beter in te spelen op nieuwe behoeften.

The future direction of SAP Workflow

The future direction of SAP Workflow

Op 19 januari 2017 organiseert Avelon samen met de VNSG en SAP SE  een themamiddag bij SAP in Den Bosch.Deze dag zal in het teken staan van de toekomstige ontwikkelingen van workflow en de bijbehorende business benefits. Het zal een gevarieerde middag worden, voor zowel ontwikkelaars als business users die met SAP workflow werken.

SAP Workflow inbox performance

SAP Workflow inbox performance

Door workflow taken aan meerdere personen toe te kennen ontstaat een gedeelde verantwoordelijkheid voor de verwerking. Een nadeel hiervan kan zijn een mindere performance van de workflow inbox. Een recente SAP OSS note verbetert de performance binnen de Fiori My Inbox app en de SAP GUI Workflow inbox.

VNSG Congres: 4 & 5 oktober 2016

VNSG Congres: 4 & 5 oktober 2016

Het VNSG Congres op 4 en 5 oktober 2016; dé jaarlijkse update voor de SAP-community. Met een inhoudelijk sterk programma waarin je alles te weten komt over de nieuwste ontwikkelingen op SAP-gebied. Kies uit 132 klant-, VNSG- en SAP-presentaties, partnersessies, SAP product roadmap en live influencing sessies, rondetafeldiscussies en workshops.

Fiori My Inbox 2.0

Fiori My Inbox 2.0

In de eerste generatie Fiori apps heeft SAP afzonderlijke apps ontwikkeld voor het verwerken van workflow gebaseerde goedkeuringstaken. Zo zijn losse apps uitgeleverd voor het afhandelen van goedkeuringstaken rondom bestellingen, ATB’s, verlofaanvragen, declaraties etc. In de nieuwe visie van SAP wordt geadviseerd in de toekomst één app te gebruiken voor het afhandelen van workflow taken: de Fiori My Inbox app.

Heineken wint OpenText Elite Award 2016

Heineken wint OpenText Elite Award 2016

HEINEKEN WINT OPENTEXT ELITE AWARD 2016

Heineken heeft van OpenText een award ontvangen in de categorie “Meest innovatief project in de Levensmiddelen en Dranken sector”. Hiermee wordt Internationale erkenning gegeven aan de projecten die Heineken wereldwijd heeft uitgevoerd gebruikmakend van de Vendor Invoice Management software voor SAP oplossingen. 

Een team van consultants van Avelon (OpenText en SAP partner) heeft Heineken geholpen met het opzetten van een globale oplossing met landspecifieke extensies en het uitrollen van deze oplossing naar de diverse landenorganisaties over de wereld. Avelon maakte tijdens het gehele traject deel uit van dit succesvolle team. 

Het belang van SIM upgrades

Het belang van SIM upgrades

In deze blog hebben we het over het belang van het up-to-date houden van uw software. Zo kan na een upgrade gebruik worden gemaakt van de nieuwste functionaliteit, de technische ondersteuning blijft behouden en mogelijk kan maatwerk worden vervangen door standaard functionaliteit. In deze blog worden alle voordelen en soorten upgrade behandeld en de meest recente SIM verbeteringen besproken. 

Happy new year!

Happy new year!

Avelon wenst al haar relaties een succesvol, inspirerend maar vooral een gezond 2016 toe!

SAP maakt nieuwe workflow verbeteringen beschikbaar (bijgewerkt)

SAP maakt nieuwe workflow verbeteringen beschikbaar (bijgewerkt)

Dankzij het “SAP Customer Connection for SAP NetWeaver Workflow 2015” programma zijn afgelopen jaar tientallen verbeterpunten verzameld, beoordeeld en grotendeels door SAP gehonoreerd. Afgelopen maanden zijn via OSS notes een deel van deze verbeteringen beschikbaar gemaakt.

Avelon's mondiale projectlocaties

Avelon's mondiale projectlocaties

Afgelopen jaren is Avelon werkzaam geweest bij diverse klanten op een groot aantal projecten. Een aantal hiervan hadden een mondiaal karakter. De diverse Avelon projectlocaties zijn daarom  geinventariseerd en vastgelegd. 

Vernieuwde Avelon website live!

Vernieuwde Avelon website live!

Met trots presenteren wij onze nieuwe website. Na hard werken is het dan eindelijk zover. De site staat online! 

Verwerken van binnenkomende bedrijfsdocumenten met OpenText Business Center

Verwerken van binnenkomende bedrijfsdocumenten met OpenText Business Center

Een belangrijk component van SAP Invoice Management (SIM) is de herkenning en extractie van relevante velden van een factuur via OCR. In het verlengde van deze functionaliteit heeft OpenText, de ontwikkelaar van SIM, Business Center for SAP solutions gelanceerd. Met OpentText Business Center kunnen binnenkomende bedrijfsdocumenten automatisch gestructureerd, herkend en in SAP verwerkt worden. Denk hierbij onder andere aan binnenkomende vrachtbrieven en verkooporders. Na het herkennen van de relevante velden kan het document automatisch in SAP worden verwerkt.