Recente innovaties in SAP MDG

Recente innovaties in SAP MDG

Master data management is duidelijk een van DE topics binnen hedendaagse IT en business vraagstukken. Operationele excellentie wordt uitsluitend bereikt met consistente stamdata. SAP Master Data Governance kan u hierbij helpen. In deze blog leest u meer.

Connect to Innovate 2019

Connect to Innovate 2019

Bezoek onze stand op het Connect to Innovate event op 2 oktober 2019. We vertellen graag over het optimaliseren van het Procure to Pay proces, SAP Invoice Management, SAP Master Data Governance and Fiori!

SAP Screen Personas versus Fiori

SAP Screen Personas versus Fiori

Wanneer u de User Experience van SAP wilt verbeteren of versimpelen biedt SAP verschillende oplossingen. Veel gehoord en gebruikt zijn SAP Fiori UI5 apps. Een andere optie is SAP Screen Personas, waarbij een aangepaste User Interface laag (Flavor) over bestaande transactieschermen gelegd wordt. Wanneer dient welke techniek toegepast te worden?

Avelon collega's VIM 7.5 gecertificeerd

Avelon collega's VIM 7.5 gecertificeerd

Op 10 mei 2019 hebben de eerste drie van onze collega’s de OpenText  Vendor Invoice Management 7.5 certificering gedaan. Alle drie zijn ze geslaagd voor het certificeringsexamen en mogen ze zich nu Certified Consultant noemen voor Vendor Invoice Management 7.5.

Fiori on-premise versus Fiori Cloud

Fiori on-premise versus Fiori Cloud

Om Fiori applicaties te kunnen gebruiken zijn er vereisten met betrekking tot het SAP systeemlandschap. De belangrijkste vereiste is dat er een front-end server beschikbaar is. Tot voor kort werd deze rol vervuld door een SAP NetWeaver Gateway systeem. Sinds medio 2016 is het ook mogelijk om SAP Fiori vanuit het SAP Cloud Platform te consumeren. In deze blog wordt dieper ingegaan op de voor- en nadelen van het on-premise scenario versus het SAP Cloud scenario met betrekking tot SAP Fiori.

Aanpassen Fiori apps met UI Adaption

Aanpassen Fiori apps met UI Adaption

Bedrijfssoftware moet zich gemakkelijk laten aanpassen aan snel veranderende omgevingen. U denkt dat de aanpassing van de gebruikersinterface van SAP Fiori apps (bijvoorbeeld door velden toe te voegen, te verbergen of opnieuw te rangschikken) complex is? UI Adaptation at Runtime (RTA) biedt de mogelijkheid tot upgrade-veilige en modificatie-vrije gebruikersinterface wijzigingen.

VNSG WFM Focusgroep Workshop

VNSG WFM Focusgroep Workshop

De VNSG Focusgroep Workflow Management organiseert samen met SAP Development op woensdagmiddag 17 april 2019 een informatieve middag over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van SAP Workflow.

Best practices in SAP P2P

Best practices in SAP P2P

Op basis van jarenlange ervaringen met SAP verbetertrajecten in het Procure to Pay (P2P) proces heeft Avelon een aantal best practices vastgesteld. Gebruikmakend van deze aanbevelingen kunnen significante verbeteringen in het P2P proces gerealiseerd worden. In deze blog gaan we in op de do’s en don’ts.

Succesvolle SAP Invoice Management klantendag

Succesvolle SAP Invoice Management klantendag

Met  25 vertegenwoordigers van meer dan 15 verschillende SAP Invoice Management gebruikende bedrijven, was vrijdag 9 november 2018 weer een succesvolle SIM klantendag.

Beheers uw data met SAP MDG

Beheers uw data met SAP MDG

In het verleden hebben veel organisaties maatwerkoplossingen ontwikkeld met als doel het optimaliseren van processen rondom SAP master data management. Inmiddels heeft SAP een volwaardig standaard alternatief ontwikkeld: SAP Master Data Governance (MDG).

Wij zijn verhuisd!

Wij zijn verhuisd!

Per 1 september 2018 zijn wij zijn verhuisd!

De deuren van ons kantoor aan de Bruistensingel te 's-Hertogenbosch zijn inmiddels gesloten. We hebben met groot genoegen onze intrek genomen in het fraaie pand van Creative Valley aan de Orteliuslaan 9, 3528 BA te Utrecht.

Wij ontvangen u graag een keer op ons nieuwe kantoor!

Avelon Update april 2018

Avelon Update april 2018

In deze Avelon update worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Bestellingen vastleggen met een Fiori app. 
  • Welke Fiori apps werken nog meer op ECC?
  • Al uw digitale facturen via één kanaal automatisch in SAP middels Avelon E-Invoicing
  • Heineken kiest voor Fiori Invoice Approval app van Avelon
  • Dit jaar 5 consultants Fiori gecertificeerd!

Heineken kiest voor Fiori Invoice Approval app van Avelon

Heineken kiest voor Fiori Invoice Approval app van Avelon

Na een uitvoerig onderzoek heeft Heineken gekozen voor de Fiori Invoice Approval app van Avelon voor het intern goedkeuren van binnenkomende facturen. De app wordt gecombineerd met de SAP Invoice Management functionaliteit van OpenText. 

Geen HANA, toch Fiori?

Geen HANA, toch Fiori?

Wilt u ook zo graag het gebruiksgemak van uw SAP systeem moderniseren, maar bent u nog niet toe aan (S/4)HANA? Er zijn legio Fiori apps beschikbaar die geen (S/4)HANA vereisen, waardoor de Fiori beleving en gebruiksgemak ook mogelijk is binnen uw huidige SAP ERP omgeving. Zo zijn er diverse Fiori apps beschikbaar om het P2P-proces te moderniseren.

Fiori certificering Avelon collega's

Fiori certificering Avelon collega's

Op 8 maart 2018 hebben een viertal collega's het SAP Fiori certificeringsexamen afgelegd. Vorige maand heeft onze collega Joost het examen al doorlopen. Allen waren succesvol en behaalden zij hun certificering. Vanaf nu mogen zij zich "SAP Certified Fiori Application Developer" noemen.

Provincie Overijssel succesvol live met nieuw SAP systeem

Provincie Overijssel succesvol live met nieuw SAP systeem

Provincie Overijssel heeft per 2 januari 2018 met succes haar nieuwe SAP omgeving op HANA in gebruik genomen. De financiële processen,  projectmanagement en het procure to pay proces zijn opnieuw geïmplementeerd en toekomstproof gemaakt. 

Avelon aanwezig op Connect to Innovate 2017

Avelon aanwezig op Connect to Innovate 2017

Het Connect to Innovate Congres op 3 en 4 oktober 2017; dé jaarlijkse update voor de SAP-community. Met een inhoudelijk sterk programma waarin je alles te weten komt over de nieuwste ontwikkelingen op SAP-gebied. Avelon was er bij.

SAP Cloud Platform Workflow

SAP Cloud Platform Workflow

De trend binnen SAP Enterprise software is dat deze steeds meer naar de cloud verplaats wordt. SAP Cloud Platform Workflow is een onderdeel van het SAP Cloud Platform (SCP). Met de SAP Cloud Platform Workflow service kunnen klanten en partners eenvoudig en snel workflow gebaseerde applicaties ontwikkelen, uitvoeren en beheren. Sinds maart 2017 is deze oplossing algemeen beschikbaar binnen het SAP Cloud platform.

Significante kostenreductie bij opslag bijlagen in SAP

Significante kostenreductie bij opslag bijlagen in SAP

Veel gebruikers maken gebruik van de mogelijkheid om MS Office of PDF bestanden als bijlage aan SAP documenten te koppelen. Standaard worden deze bestanden opgeslagen in de SAP database. Het is heel eenvoudig om bijlagen op te slaan op een externe gegevensdrager, bijvoorbeeld een SAP Content Server. Hierdoor kan de SAP database grootte significant, soms wel met 25%, gereduceerd worden.

Avelon nieuwsbrief april 2017

Avelon nieuwsbrief april 2017

Hartelijk welkom bij de vernieuwde nieuwsbrief van Avelon. In deze editie behandelen we de volgende onderwerpen:

  • E-invoicing 
  • Fiori Invoice approval app
  • Beheer abonnementen Workflow / SIM / Fiori
  • SAP Invoice Management (SIM) 7.0 ondersteuning stopt eind 2017